Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

vrijdag 30 maart 2012

Droogvilten

Vandaag eens een keertje wat anders. Hoewel ik al vaak in de weer ben met gewoon vilt en zelfs met natvilten, gebruik ik naaldvilten eigenlijk alleen bij de rokken van mijn seizoenspoppen. Maar vorige week had ik in een enthousiaste bui wat fijn naaldvilt gekocht om een wandkleed te gaan maken en de afgelopen dagen heb ik heerlijk zitten prikken. Wat is het leuk om laagje voor laagje een wolschilderij te maken. Het naaldvilten (ook wel droogvilten genoemd) is eigenlijk heel eenvoudig.

Je hebt alleen een prikmatje nodig en een medium viltnaald. Als ondergrond kun je dus gekocht naaldvilt kopen of zelf met de natvilt techniek een lapje maken. En dan is het een kwestie van de juiste kleuren op je ondergrond leggen en prikken maar. Het was ook heerlijk om in het zonnetje te zitten prikken. Als ik een nieuw seizoensontwerpje maak heb ik altijd een hele tafel aan materiaal nodig, maar voor zo’n wandkleedje heb je niet veel nodig. Dat gaat dus prima mee naar buiten.

Ik heb geprobeerd een lentetafereel te maken met wat lieflijke elfjes en een heksje. Vooral de popjes waren nog behoorlijk lastig, hopelijk gaat het de volgende keer wat soepeler.Fijn weekend alvast!

3 opmerkingen:

vrouw Hommel zei

Erg leuk geworden, en ja, ook droogvilten is best verslavend.
groet

Barbara zei

Ziet er heel mooi uit, Nanaya! Leuk om te doen! Lieve groetjes, Barbara

Haken met Marga zei

Wat mooi.

Liefa, Marga