Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

zondag 12 november 2023

Egels stampen in de plassen

Het regent, maar dat vindt kleine egel niet erg. Hij gaat graag met papa mee om hun teckel uit te laten. Papa neemt een paraplu mee, maar kleine egel rent met z’n regenlaarsjes zo naar buiten. Natuurlijk neemt hij beertje wel mee. Lekker in de plassen stampen!


Kleine egel draagt gele regenlaarsjes en een okergele cape. Ik experimenteerde met een fotostudio met ledverlichting, maar in daglicht buiten komt hij toch het best tot z'n recht!Papa egel draagt een donkergroene jas en heeft stevige bruine schoenen aan.Hun teckeltje draagt een groen regenjasje.


De paraplu is gemaakt van een stevige tak en wordt verstevigd met ijzerdraad.

De afgelopen weken zat ik vol inspiratie om met vilt aan de slag te gaan. Een van de eerste idee├źn die ik had waren deze egels. Egels zijn mijn favoriete bosdieren en sinds we afgelopen zomer een nestje jonge egels in de tuin hadden, vind ik ze nog schattiger.

Egels zijn voor mij verbonden met de herfst en daarom worden zij de ster in de eerste serie seizoensdierenpakketten. Ik ben van plan voor elk seizoen een dier centraal te zetten en daar drie pakketten rondom te gaan ontwerpen. Je kunt ze individueel maken, want elk vormt een eigen tafereeltje op zich. Maar samen worden ze natuurlijk nog leuker!

De komende weken ga ik verder met de twee andere ontwerpen: een klein egeltje op een boomstronk en mama met een baby. De schetsen zijn al af, nu alles nog uitvoeren.

Wil je meteen met deze leukerds aan de slag, bestel ze dan via info@hetuilenhuis of op Etsy.

Je vindt het complete viltpakket hier:

https://feltfolkdesigns.etsy.com/listing/228814355

En hier kun je het patroonblad bestellen:

https://feltfolkpatterns.etsy.com/listing/1594891146

Geen opmerkingen: