Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

woensdag 6 december 2023

Seizoenskaarten

 Een van de leukste dingen aan het werken met vilt vind ik dat ik op die manier bezig kan zijn met de seizoenen. De wisselende seizoenen hebben me altijd gefascineerd en omdat ik graag een seizoenstafel in m’n huis wilde, ben ik ooit met het maken van (toen nog bestaande) viltpakketten begonnen. Inmiddels maak ik alleen nog eigen ontwerpen, maar de link met de seizoenen is altijd gebleven. Afgelopen jaar maakte ik een aantal seizoenskaarten en deze week komt er een nieuwe winterkaart uit. Elke kaart bevat een vrouwenfiguur, vaak een heilige of een bepaalde godin uit een oude cultuur die gelinkt wordt aan die tijd van het jaar. De kaarten zijn ca 20 cm hoog. 

Op deze nieuwe kaart staat Santa Lucia afgebeeld. Geen godin deze keer, maar veel van de christelijke heiligen stammen af van godinnen uit de oudere culturen. Santa Lucia draagt een kaarsenkroon en heeft ook een kaars vast: het symbool voor licht en warmte. De dag is met Midwinter het kortst, maar weldra zal de zon weer meer te zien zijn en gaan de dagen lengen. De hulstblaadjes herinneren eraan dat niet alles in de herfst is afgestorven en dat het leven in de natuur blijft bestaan. Door de verschillende lagen vilt lijken de figuurtjes 3D.

De voorgaande kaarten zijn die voor Halloween, Pasen, de prille lente en de lente. 
Ze vormen de basis voor kleine seizoenshoekjes die ik maak in huis. 

Volgend jaar ben ik van plan de zomer- en herfstkaarten nog te gaan maken. Je kunt de kaarten als compleet viltpakket of als PDF-patroon bestellen. Ze zijn eenvoudig te maken en geweldig leuk om cadeau te doen. 


Geen opmerkingen: