Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

maandag 8 februari 2016

Flora's

Deze week komen drie nieuwe viltpakketten uit, genaamd Flora's. Flora's zijn blije bloemenpopjes die elk hun favoriete bloem hebben. Ze zijn 18 tot 23 cm groot en niet moeilijk te maken.

Ik vond het erg leuk om het maken van waldorf poppen te combineren met vilt. Sinds ik vorig jaar waldorf poppenkinderen had ontdekt, heb ik al verschillende met veel plezier gemaakt. Maar die kleertjes met de naaimachine blijven een gedoe... Daarom leek het me fijn om mijn favoriete materiaal (vilt) te combineren met echte poppen met een hoofdje van poppentricot. Leuk om zo tot een nieuwe lijn te komen. Met de basis kun je namelijk nog alle kanten op! Nu heb ik drie lentepopjes gemaakt.

Flora Bolline is de allereerste Flora, die na de koude winter als eerste wakker wordt. Samen met haar zusjes komt ze boven de aarde uit om te genieten van de zonnestralen. Haar wollige sjaal houdt haar lekker warm.
Flora Madelief heeft een mooie muts op en houdt een madeliefje vast. Ze is heel rustig en een beetje verlegen.
Flora Camellia is juist helemaal niet verlegen. Ze is dol op shoppen en mooie kleding. Niet voor niks is de prachtige camellia haar favoriete bloem. Ze wilde daarom ook gerust poseren voor de foto's en laat trots haar mooie hoed en tas zien.
Omdat mijn webwinkel flink verouderd is en ik hem eigenlijk niet zoveel gebruik, heb ik besloten alleen nog via Etsy te verkopen. En natuurlijk zijn verschillende pakketten via de grote ateliers op beurzen te koop. Deze week speciaal voor Valentijn 14% korting in mijn Etsy-shop met de code: VALENTINE2016. Als internationale naam heb ik voor OwlCityCreations gekozen, dus het klopt als je daarop terecht komt ;)

6 opmerkingen:

Bernadette van Haaster zei

Ohhh wat zijn ze schattig! Prachtig gemaakt.

Groetjes van Bernadette (poppenvrienden)

Anita Oele - van de Grint zei

O, wat leuk bedacht en prachtig gemaakt. De uitleg bij de foto's klopt helemaal.
Je wordt er wel een beetje hebberig van ;-)
Groetjes en een hele fijne week.
Anita

blauwruitje zei

Ze zien er heel vrolijk uit. Lekker lente-achtig.
Groetjes Sandra

Severine zei

Wat een leuke nieuwe combi!
Groetjes,
Severine

Rita Janssen zei

Dat je zomaar zelf een eigen lijn creƫert vind ik echt wel kunstig hoor! En ze zijn allemaal even knap gemaakt, supermooi, alle details afgewerkt, mooie combinatie van waldorf met vilt. Die gaan vast succes hebben op je verkooppagina!
Grtjes, rita.

Corina zei

Heel mooi zijn ze, heel zorgvuldig gemaakt