Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

vrijdag 29 november 2013

Wol- en viltdagje

Ik had me er al heel de week op verheugd: mijn knutseldagje. De afgelopen weken ben ik steeds druk bezig geweest met pakketten maken voor Atelier Nanaya, uitwerken van nieuwe patronen voor volgend jaar en de website updaten. Ook heel leuk, maar daarom bleef er weinig tijd over voor andere dingen. Ik had daarom al een tijdje zin om gewoon een hele dag alleen te gaan maken waar ik zin in heb. Niet per se voor Atelier Nanaya, maar gewoon voor mijzelf dus ;)

Vanochtend begon ik de dag met een project dat ik al een tijdlang eens wilde proberen: een boekomslag maken van vilt. Ik had nog wel een lapje liggen, maar die was te klein.
Tijd om weer eens te gaan natvilten dus, dat was ook een hele tijd geleden. Eerst alle plukjes wol uitleggen en daarna flink heen en weer wrijven tussen twee stukken bubbeltjesplastic. Ik gebruikte natuurlijke zeep, die zorgt ervoor dat de wol heel makkelijk vervilt.
Na een half uurtje was de lap klaar, die hangt nu nog te drogen. Misschien ga ik er nog een patroon op droogvilten dit weekend.
Na het natvilten had ik nog een hele dag voor me liggen. Eerst maar eens een grote kop thee met een koekje. 
Ik had tussendoor wel tijd om deze kleine cavia’s af te maken. Die heb ik speciaal gemaakt voor de opvang waar ik mijn cavia’s haal. Carla, van wie de opvang is, heeft een moeilijke periode achter de rug nadat bijna 50 van haar (opvang)cavia’s ziek werden. Deze caviaatjes gaan binnenkort naar haar toe.
Droogvilten is iets waar ik ook nog maar zelden aan toe kom, leuk om vandaag weer eens mee aan de slag te gaan. Ik maakte dit felroze varkentje.
Ook de familie kerkuil werd niet vergeten: hun schouw is nu zo goed als af. Maar daar kun je dit weekend meer over lezen.

Zo leuk om weer te zien hoeveel verschillende dingen je kunt doen met wol en vilt! En naast het maken van leuke dingen werkt het ook nog eens heerlijk ontspannend. Het uurtje voor ik begin met koken ga ik gebruiken om de patronen van de kerstmatroesjka’s van Het Blauwe Huis uit te knippen. Die liggen ook al een tijdje op mij te wachten…


Fijn weekend alvast!

6 opmerkingen:

Mirjam Schippers zei

Mooi allemaal zeg! Best lekker, zo'n dagje knutselen, of niet?
Het ziet er in ieder geval weer erg mooi uit. Ik ben benieuwd hoe blij de familie Kerkuil gaat zijn met de schouw/schoorsteen. (Want ja, ik volg het hele verhaal met spanning maar vergeet met grote regelmaat te reageren).
Een fijne dag nog!

Ravelien zei

Dat is een mooie lap geworden hoor! En wat schattig die cavia´s. Zo´n "opkikkertje" kan de caviaopvang/Carla goed gebruiken lijkt me. Wat hadden die 50 zieke cavia´s? Heftig zeg, is het wel goed gekomen uiteindelijk?! Hopelijk wel..
Groetjes

* Made by Haakjuffie * zei

maak me gek!!!
Wat heb jij weer waanzinnige dingen gemaakt!
Die schouw is zoo leuk, die heeft Roodstaart niet hoor, geen plek hihi...
Kijk al uit naar het blogje daarover xxxx

Margaret zei

Ik vind het zo knap van je hoe je dat allemaal maakt. Ik snap ook helemaal niet hoe het moet maar vind het resultaat super mooi.

softearthart zei

Wonderful, cheers Marie

Esther zei

Wat zijn die caviaatjes superleuk, heb je daar een patroon van.
Groetjes Esther