Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

zondag 17 november 2013

Sinterklaas deel 1 - Geen schoorsteen geen schoen?

Thelma was bezig met het schoonmaken van de vloer buiten het kerkje. “Maar mam, nu Sinterklaas in het land is, hoorde ik dat iedereen zijn of haar schoen mag zetten toch? Dat zei Sinterklaas toch gisteren?” begon Tibby. “En dan komt Zwarte Piet met cadeautjes en pepernoten door de schoorsteen,”  vulde Toby aan.
“Ja, dat klopt jongens,” antwoorde Thelma, “bij mensenkindjes werkt dat inderdaad zo.”
“Maar wij hebben geen schoenen,” snifte Tibby. “En geen schoorsteen,” jengelde Toby.
Pff dat is inderdaad zo, dacht Thelma bij zichzelf. Hoe moest dat nou? “Gaan jullie maar een mooie kleurplaat kleuren,” zei ze de twee kleintjes, “Dan zal ik eens overleggen met papa.”
De kleintjes begonnen meteen met hun mooiste stiften en kleurpotloden druk te kleuren. Welke kleuren zou de Sint het mooist vinden? Tijdens het inkleuren droomde Toby van auto’s, petten en bergen met taaitaai. Tibby dacht aan een roze prinsessenjurk. Zou het echt waar zijn dat Sinterklaas wist wat ieder kindje wilde hebben?

Ondertussen had Thelma het probleem voorgelegd aan Teun. “Hm, daar heb ik helemaal nog niet bij stilgestaan. Vorig jaar vlogen we nog de wereld rond, maar nu we ons gevestigd hebben in Nederland kunnen de kleintjes niet achterblijven. Ik heb nog wel wat bakstenen in de opslag staan die over zijn van de bouw van ons kerkhuis. Ik zal eens kijken wat ik kan maken. Een haard is met deze winterkou ook geen slecht idee namelijk.”
Toen de kleintjes trots hun tekeningen kwamen laten zien, kon Thelma hen het goede nieuws vertellen. Nog een paar nachtjes en dan kunnen zij hopelijk ook hun schoen zetten!  


4 opmerkingen:

marmarel zei

Wat een geweldig verhaal! :-)

* Made by Haakjuffie * zei

oooh, ik heb zitten genieten!!
Samen met mijn poppendames, aapjes en ikzelf, en uiteraard een vers , warm kopje thee heerlijk zitten genieten van je prachtige blogje.
Wat een feest elke keer weer.
Ik ben toch zo verliefd op je leuke uiltjes <3
Roodstaart zegt dat die wel bij haar mogen wonen in het huisje hoor. Past makkelijk ;(

xxx

Ravelien zei

Wat leuk gedaan! Wat zijn ze toch schattig die uiltjes :)

Marie-Jeanne zei

wat leuk en schattig.
Gr, M-J.