Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

donderdag 10 mei 2018

Assepoesters jurk

De afgelopen weken heb ik hard gewerkt aan het nieuwe ontwerp: Assepoesters jurk. Het idee zat volgens mij al 2 jaar in mijn hoofd, maar waar te beginnen?
Uiteindelijk begon ik met een paspop en toen die eenmaal af was, was de jurk ook zo klaar. Ik wist dat ik naast muizen ook vogeltjes wilde maken. Die maken zo'n tafereeltje helemaal af. De vogeltjes moesten natuurlijk wel in de lucht zweven, maar hoe?
Een kaalgeknipte pijpenrager tussen twee dunne strookjes vilt was de perfecte oplossing. Zo lijkt het alsof de vogels en het lint voor de jurk vasthouden.
Wat was het leuk om de muisjes te maken. Ik wilde ze niet te klein, maar ook niet te groot maken. Anders past het in verhouding niet meer bij de jurk. Deze vond ik precies goed. Wat werden ze schattig met hun kleine schoentjes, jurkje en mutsje. Een klein muisje op een klos mocht natuurlijk niet ontbreken.
En zo ontstond dan uiteindelijk het gehele tafereel: de jurk van Assepoester met de muizennaaisters, vogeltjes en allerlei naaigerei. 
Als het ontwerp bedacht en gemaakt is, zit de klus er nog lang niet op. Dan wil ik mooie foto's maken, het patroon uitteken en verder uitwerken. Een heel karwei. Buiten maak je de mooiste foto's, maar wat als het regent en je eigenlijk niet meer wilt wachten met het op Facebook zetten? Dan proberen we binnen wel wat ;)
De 'officiƫle' foto's maakte ik uiteindelijk gewoon buiten. Dat is toch een stuk gemakkelijker en mooier. Dan hebben alle kleuren vilt ook daadwerkelijk de kleur die ze in het echt hebben.
Het pakket is te koop voor €27,95 incl patroon en alle benodigde materialen (€24,95 zonder vilt voor de ondergrond) en voor €9,95 als patroonblad. Via Etsy is het patroon iets duurder, ivm hun tarieven. Wil je het bestellen, mail dan naar info@hetuilenhuis.nl

1 opmerking:

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Leuk om te lezen hoe het ontwerp tot stand gekomen is. En ja foto's maken is altijd makkelijker als je goed licht heb.

Groet Thea