Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

woensdag 9 augustus 2017

Azoren + gratis patroonblad

Deze zomer vertrokken we een paar dagen na onze bruiloft naar de Azoren. Dit is een eilandengroep in de Atlantische oceaan, op ongeveer 2,5 uur vliegen van Portugal. Ze zijn zo'n 300.000 jaar geleden ontstaan door vulkaanuitbarstingen. De eilandjes horen ook bij Portugal, waardoor je handig gewoon met de euro kunt betalen. 

We begonnen de reis een paar dagen in Lissabon (omdat we daar toch op moesten vliegen en we er beiden nog nooit geweest waren)

 en vlogen daarna door naar Pico. Pico bestaat uit een grote vulkaan van ca 2300 m hoog en allemaal kleinere heuvels die ooit vulkanen waren. De natuur is intens groen en het water prachtig blauw. Toen we vooraf foto's op internet bekeken, hadden we gedacht dat er vast Photoshop aan te pas was gekomen. Maar in het echt was het nog mooier!
Na Pico vertrokken we met het vliegtuig naar Sao Miguel, waar veel meer mensen wonen dan op de andere eilanden. Er waren ook meteen een stuk meer toeristen. De Azoren stonden in het verleden vooral bekend om de walvisjachten, maar dat mag gelukkig niet meer. Tegenwoordig is het een geweldige toeristische attractie en ook wij hadden vooraf al wat tochten geboekt bij Terra Azul. De eerste twee dagen gingen we walvissen spotten en de derde dag mochten we zwemmen met dolfijnen. Het leuke is dat je maar met 8-9 man op de speedboot zit plus de schipper en een gids. Als je dan met z'n tweeën voorop de boot zit, is het net alsof je helemaal alleen op de oceaan vaart. Heel bijzonder om mee te maken. En de ontmoeting met een groep van zeker 30 dolfijnen die steeds rond de boot uit het water springt, is er één om nooit te vergeten.
Het zwemmen met de dolfijnen bracht me inspiratie om een zomerse zeehanger te maken met vilten dolfijnen natuurlijk. Wij zagen op onze tocht de Atlantische 'spotted dolphins' die ongeveer 2 meter groot worden en hoe ouder ze worden, hoe meer vlekken ze krijgen. De jonkies hebben nog helemaal geen vlekken. Hun bovenkant is grijs en hun buik is wit. Maar in deze hanger kun je natuurlijk zelf de kleuren bepalen.
Het gratis patroonblad kun je hier op mijn website downloaden: Atelier het Uilenhuis.
Veel knutselplezier!

2 opmerkingen:

blauwruitje zei

Dat klinkt als een geweldige vakantie! En leuk idee die hanger, past goed bij een strandthema.

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Mooie foto's, leuk dat we even mogen meekijken. Ja, de zomerzeehanger vind ik fantastisch, erg leuk met die kralen erbij, dank je wel !

Groet Thea