Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

zaterdag 17 juni 2017

DIY Fotocirkel

Op Pinterest vond ik allerlei leuke manieren om oude trouwfoto’s te verwerken tot bruidsdecoraties. Omdat mijn oma’s en opa’s er niet meer zijn, is dat een leuke manier om ze toch een beetje bij de bruiloft te betrekken.
Uiteindelijk kwam ik deze foto tegen via StylemePretty, met allemaal foto’s van het bruidspaar. Dat leek me ook erg leuk met oude trouwfoto’s uit de familie. 
Dus vroeg ik mijn moeder en schoonmoeder om oude foto’s en mijn oma bleek een heel boek te hebben met oude trouwfoto’s uit haar familie. Heel leuk om dat door te bladeren en mijn opa en oma zo jong te zien.
Vorige week ontving ik de laatste foto’s en ik liet ze mat afdrukken met een witte rand er omheen. Met wit lint vond ik het toch wat te zwart-wit. Met dit roze lint is het precies wat ik in gedachten had.
Het maken is heel simpel.  Nodig:
- Foto’s (ik heb er 15 gebruikt, in 10*10cm en 10*13cm)
- Een hoepel (deze is 90 cm groot)
- Linten (deze zijn 1,5cm breed)
- Lijmpistool
Je bevestigt eerst de linten en lijmt deze vast op de hoepel. Een beetje strak trekken, zodat de linten niet te los hangen. Daarna lijm je de foto’s vast. Ik heb ze (deels) uitgemeten, maar je kunt ze ook heel speels over de linten verspreiden. Het verbaasde me hoe gemakkelijk het ging met het lijmpistool. Ook de foto’s blijven meteen prima vastzitten, zonder dat je lelijke klodders lijm ziet of het de foto's beschadigt. Voor het middelste lint koos ik een extra lange, zodat ik bovenaan een lus kon maken. Dit kan gewoon met hetzelfde stuk lint, even dubbelvouwen, wat lijm ertussen en je hebt een mooie lus. Als ik tijd heb, ga ik de hoepel ook nog versieren met wat bloemen. Maar zo is hij eigenlijk al leuk genoeg. 

Ik maakte deze gave fotocirkel met trouwfoto’s, maar het lijkt me ook erg leuk om hem te vullen met vakantiefoto’s, babyfoto’s, mooie kaarten, etc. Je kunt er je eigen creativiteit op loslaten!

Fijn weekend!

1 opmerking:

Anita Oele - van de Grint zei

Heel leuk bedacht en gemaakt, op deze manier zijn je opa's en oma's er toch bij :)
Ik denk er nog even over na, maar ik ben op zoek naar iets creatiefs om te maken voor mijn broer, hij wordt 50.
Zo'n fotoboog is wel een leuk idee :)
Groetjes Anita