Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

vrijdag 17 maart 2017

Creatief voor de bruiloft – spoiler alert

Met mijn zusje heb ik deze week een workshop haar vlechten gevolgd. Ik heb al allerlei creatieve workshops en cursussen gevolgd, maar nog nooit iets met haar! We volgende de workshop bij Kelly van Hairstyles& beauty die sinds kort deze workshops aan huis geeft. Ze maakt echt de mooiste haarcreaties! Mijn zusje gaat mijn kapsel tijdens de bruiloft doen en het was leuk om zo samen te oefenen. En we hebben een leuk kapsel uitgezocht, maar die laat ik hier nog niet zien ;) 
Als je op internet gaat zoeken naar taarttoppers kom je enorm veel leuke ideeën tegen. Ik had eerst bedacht gewoon de twee bruiloftuilen te gebruiken, maar heb inmiddels een ander idee opgedaan. Ik ga houten popjes aankleden met vilt! Het is geïnspireerd op onze Save the date, waarbij de popjes ook een groot hoofd hebben en een kleine lijfje. Dat vind ik er altijd schattig uitzien. Het was nog even zoeken naar de juiste houten popjes, met een goede verhouding en een leuk hoofd. In deze moest ik zelf nog wel even een gat voor de armen boren, maar verder zijn ze perfect.
Toen de gaten gemaakt waren, ging het snel. Armpjes erdoor, vilten basisjurkje aantrekken, dan wat kant er overheen en van een gordijnstaal de rok maken. De lelijke naden die overbleven werkte ik weg met ivoorkleurig lint.
Voor de bruidegom begon ik met de broek. Het was nog best even sjorren om twee lapjes vilt tussen de benen te krijgen, maar ik vind de broek uiteindelijk goed gelukt. Van een stukje lint knoopte ik een stropdas en van het blauwe vilt maakte ik een bijpassend jasje.
Zijn we niet schattig, zo samen? Binnenkort ga ik verder met ons haar. 
Erg leuk om zo met de bruiloft bezig te zijn.
Ik wens jullie een fijn weekend!

Geen opmerkingen: