Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

dinsdag 25 oktober 2016

Kerststal vilten - felt along deel 1

Vandaag ben ik jarig en wie jarig is, trakteert. Deze keer wil ik op mijn verjaardag de kick off geven van een nieuw viltproject waar je aan mee kunt doen: De kerststal sokken Felt Along. Ik heb op diverse blogs regelmatig haakprojecten gezien waaraan je kon deelnemen en het leek me leuk om hetzelfde te doen met vilt. En aangezien kerststalletjes mijn favoriete viltonderwerp zijn, had ik meteen een thema. 

De komende 8 weken zal ik elke week een nieuwe kerststalsok introduceren, met bijpassend patroonblad en beschrijving. Als je het leuk vindt, kun je aanhaken (figuurlijk gezien dan, want haken hoeft niet) en heb je net voor de kerst een hele kerststal bij elkaar verzameld.
Ik had eerder al eens een kerststalboom en een kerststaldrieluik gemaakt, maar nog geen kerstsokken. Deze leuke sokken kun je natuurlijk boven de haard of in de kerstboom hangen, maar ze zijn ook heel leuk om bestek in te doen en zo de kersttafel aan te kleden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen de poppetjes te maken, ze als vingerpopjes gebruiken of op kerstkaarten te plakken. Genoeg mogelijkheden dus!
Deze week de eerste koning: Balthasar. Je vindt zijn patroonblad hier: atelier.nanaya.nl  

Als je meedoet en iets hebt gemaakt met het patroonblad, zou ik het enorm leuk vinden als je een foto stuurt naar info@nanaya.nl Deel deze felt along ook gerust op je eigen blog!

Fijne dag en tot binnenkort voor het volgende patroon! 


4 opmerkingen:

Daphne zei

Gefeliciteerd!! En wat een prachtig eerste sokje!
Groetjes, Daphne

Vera zei

Nadat ik je reactie op mijn blog zag, ben ik meteen bij jou gaan kijken.
Ik vind de eerste sok heel erg leuk en ga kijken of ik tijd kan vinden om hem te maken.
Ben ook meteen volger geworden.

Anita Oele - van de Grint zei

Gefeliciteerd natuurlijk, ik hoop dat je al een leuke dag gehad hebt en nog een fijne avond hebt :)
Wat lief van je, ik ga kijken of het me lukt (qua tijd) om een keertje mee te doen :)
Leuk idee zo, die sok met mes, vork en lepel, geweldig!
Groetjes Anita

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Nog gefeliciteerd met je verjaardag.
En natuurlijk bedankt voor het patroon !
Groet Thea