Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

vrijdag 26 september 2014

Uilen aan het klussen

Na het vorige berichtje is er heel wat gebeurd bij de familie Uil. Thelma wilde haar zus Teresa vragen om te komen helpen in de winkel, maar omdat ze nogal veel onderweg is en geen telefoon heeft, kreeg ze haar maar niet te pakken. Uiteindelijk belde ze haar moeder, oma Tina, op om te vragen waar haar zus was. Oma wist dat ze ergens in een hutje zit, zonder telefoonverbinding. Thelma besloot daarom samen met kleine Tibby haar zus maar eens op te zoeken. De taartwinkel moet dan maar even dicht. 
Oma heeft beloofd om binnenkort ook langs te komen om te helpen in de winkel, en om haar kleinkinderen weer eens te zien natuurlijk.
Zoals je kunt zien, is oma Tina een echte kattengek. Ze is dol op poezen en draagt vaak haar zelfgemaakte poezenjurk. Ze woont in een flat met haar 4 poezen. 
Zijn het geen dotjes? Die zal ze natuurlijk meenemen wanneer ze de familie komt opzoeken.
Toby bleef bij vader Teun, die vorige keer al een plan aan het bedenken was om Thelma te helpen. Nu de winkel zo druk is en er familie langskomt, had de familie Uil te weinig slaapplekken. Een aanbouw aan de kerk is geen goed plan.

Samen met Toby tekent hij een enorm huis, met ruimte genoeg voor een professionele bakwinkel en de nodige slaapplekken voor de familie. Misschien is het wel een te ambitieus plan…


Maar met z’n tweetjes gaan ze aan de slag. 
Teun doet het gevaarlijke werk met de zaag en hamer, 
terwijl Toby helpt met schilderen. 
Er is nog veel werk te verzetten, maar gelukkig houden deze heren wel van klussen. Nu maar hopen dat Thelma en Tibby snel tante Teresa vinden! Tot die tijd is de patisserie namelijk gesloten en moeten de uilenklanten wachten op taart. 

2 opmerkingen:

Knutselpret zei

ha ha leuk !!!!

Martine Kolk zei

Ahhhwwww wat zijn ze onwijs leuk!!!!