Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

donderdag 31 oktober 2013

Uilen Halloween deel 2

Vandaag is het zover: Halloween. De dag om voor de familie uil om zich te verkleden en zo gaan ze langs de huizen voor ‘trick-or-treat’. Tibby en Toby hadden inmiddels hun kleding en ook Thelma had iets moois voor zichzelf gemaakt. De heksenhoed was dan wel naar Tibby gegaan, maar met deze mooie paarse jurk met grote kraag ziet Thelma er ook prachtig uit. Samen met haar dochter vormt ze een mooi stel.


Om het huis aan te kleden was Teun een hele berg pompoenen op gaan halen bij de boer in de buurt. Hij kan ze maar amper dragen.
“Teun, heb jij eigen al bedacht wat je aan wil doen vanavond?” vroeg Thelma, “als ik nog iets moet maken, moet ik wel snel beginnen!” “Ik zat te denken aan een superheld”,  antwoorde Teun, “Spiderman of superman ofzo.” “Maar die zijn niet eng of griezelig genoeg,” besloot Thelma. “Ik weet het,” riep Toby, “Je kunt ook batman zijn met vampiervleugels, en een masker net als zorro en en en van die grote vampiertanden met druppels bloed!” “Nou, zo kan het wel weer,” antwoorde Thelma een beetje verontwaardigd “zo griezelig hoeft het ook weer niet. Maar iets van vampiervleugels is misschien wel leuk.” Ook Teun stemde ermee in en Thelma nam de maten op met een stuk zwart vilt.
Ondertussen mochten Toby en Tibby de pompoenen van een eng gezicht voorzien. “Maar wel heel voorzichtig doen met de messen!”
Een dik uur later kwam Thelma terug. De pompoenen waren gekerfd door de kleine uiltjes en Thelma had de vleugels voor Teun  af. Het was een masker geworden met vampiervleugels. Teun was er maar wat blij mee!

 Nu alle outfits klaar waren, haalde Thelma de pompoentasjes voor de kinderen tevoorschijn.
Klaar om op pad te gaan en alle andere uilen te laten schrikken. Met zulke mooie kostuums halen Toby en Tibby vast heel veel snoepjes op!

4 opmerkingen:

Mirjam zei

Gezellig, mooi gemaakt!

Patricia Smit zei

Tjee, wat creatief zeg!!! Hoe heb je het spinnenweb zo mooi op de jurk gekregen??
De vampiervleugels zijn super gelukt.
Het zal vanavond nog lang onrustig zijn in uilenland..........
Een halloweengroet van mij

Margaret zei

Wat ziet het er weer mooi uit.

Barbara zei

Wat een leuk verhaal!