Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

vrijdag 5 juli 2013

Zomervakantie


Ook hier is de zomervakantie begonnen. Zeven weken vrij in de zomer is toch wel een ongelooflijke luxe bijkomstigheid van het werken in het onderwijs. Ook al krijg je elk jaar deze vakantie, het blijft voelen als een cadeautje.

Over cadeautjes gesproken, deze mooie bos pioenrozen kreeg ik van mijn moeder. Zeker een van mijn lievelingsbloemen met die enorme bollen.
Nu het echte zomerweer eraan komt, heb ik ook de zomertafel weer aangekleed. Deze aardbeipopjes maakte ik vorig jaar al.
Gisteren liepen we gezellig over de markt en kochten enorm grote aardbeien. Ze moeten wel snel op, maar bij dit chocoladetaartje is dat zeker geen straf.
Met de eiwitten die overbleven, bakten we meringues. Echt heel simpel: 3 eiwitten stijf kloppen met telkens een eetlepen kristalsuiker erbij. In totaal gebruikten we zo’n 120 gram suiker. Als het eiwit helemaal stevige pieken vormt, kan het in dotjes op het bakpapier. Anderhalf uur in de oven op 90 graden en je hebt heerlijke meringues. Knapperig van buiten en nog lekker ‘gooey’ van binnen. Ook deze smaakten heerlijk!
Nomi heeft een nieuwe ligplek gevonden: bovenop de houten buitentafel! Voor wie denkt dat teckels niet kunnen springen, ze sprong in één beweging van de stoel zo op de tafel en ging daar heerlijk liggen zonnen.
PS: In reactie op vragen die ik kreeg over het vorige berichtje: het vilthondje is inderdaad een eigen ontwerp en zullen jullie tegen de kerst nog terug gaan zien... 

Geniet van de komende dagen met zomerweer!

1 opmerking:

Marie-Jeanne zei

Mooie seizoen tafel heb je, heel mooie popjes. Geniet van uw verlof!
Gr, M-J.