Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

zaterdag 6 augustus 2016

Speksteenworkshop

Gisteren heb ik een dagworkshop gevolgd bij 2Handjes in Dongen. Diane geeft allerlei creatieve workshops en zit in een prachtig pand, met even zo prachtige tuin. Wij mochten in haar buitenatelier werken. Het begon met koffie of thee en deze bak vol snoepgoed. Nou ben ik daar niet zo'n fan van, maar het zag er wel leuk uit.
Zelfs de theezakjes maakt ze zelf. 
 De tuin van Diane.
De tafel waar ik vandaag aan mag werken. 
Al snel had ik een stuk groene steen gevonden die me, zoals Diane het beschreef, riep. Eerst kijken welke kanten mooi zijn om ruw te houden en dan de vorm bepalen. Ik wist al snel dat ik twee gaten in de steen wilde maken een een flink stuk ruw zou houden. Maar pas na een tijdje raspen, kwam ik erachter welke positie het mooiste was van de steen.
Na het raspen en veilen, over naar de grove schuurpapiertjes.

En daarna over naar de fijnere schuurpapiertjes met water. Zo zie je de kleur steeds meer verschijnen. Dit zal de achterkant van het werk worden.
Sokkeltje erbij en dan is dit mijn resultaat. Alleen nog even in de bijenwas en opboenen.
We waren vandaag met achten. Mooi om te zien hoe creatief iedereen is geweest. En hoe anders de kunstwerken zijn geworden.
Die van mij pronkt nu boven de schoorsteen.  
Het blijft leuk om telkens met nieuwe materialen te werken. Ik had jaren terug toen ik nog thuis woonde al eens met speksteen gewerkt en het is echt meditatief om lekker te schuren en raspen. Dit ga ik zeker nog eens doen! 

3 opmerkingen:

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Wat een leuke dag heb je gehad, werken met speksteen is heerlijk.

Groet Thea

blauwruitje zei

Dat lijkt me ook wel leuk om te doen.

Anita Oele - van de Grint zei

Wat een mooi resultaat en telkens als je er naar kijkt denk je weer aan die leuke dag :) Ik heb nog nooit met speksteen gewerkt, maar het lijkt me leuk, zeker omdat je van te voren nog niet precies weet hoe het wordt. Groetjes Anita