Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

maandag 29 april 2013

Uilen Koninginnedag


Hoewel er nog druk verbouwd wordt aan het kerkje en vader Teun eigenlijk weinig tijd heeft voor iets anders, bleven Toby en Tibby maar vragen of ze ook Koninginnedag mochten vieren. Zeker dit jaar konden ze het toch niet overslaan,  nu het voor het laatst echt Koninginnedag is?

Toen ook Thelma aangaf dat ze het wel erg jammer zou vinden om niet met de kleintjes op de vrijmarkt te gaan staan, ging Teun overstag: “Vooruit dan maar! Dan laten we het klussen een dagje voor wat het is en gaan we Koninginnedag vieren.” Toby en Tibby waren meteen helemaal enthousiast en samen met Thelma begonnen ze met het verzamelen van stoffen voor oranje accessoires. Toby wilde meteen zijn oranje pet tevoorschijn halen, die hij ook elke keer dat Nederland moet voetballen draagt.
“Maar wat gaan jullie verkopen dan op de vrijmarkt?” vroeg Teun slim. Daar hadden ze nog niet over nagedacht… En morgen is het al Koninginnedag! Teun stelde voor dat de kinderen wel wat knuffels of speelgoed konden verkopen, maar daar wilde Tibby niks van weten: “Ik ga toch niet mijn allerliefste knuffelkonijn wegdoen?” De tranen stonden haar in de ogen bij het idee alleen al.
Gelukkig had Thelma al snel een goed plan. Ze konden wel oranje muffins en donuts gaan bakken en die verkopen op de markt. Dat zou vast prima gaan. En Toby wilde wel wat van zijn enorme pettencollectie verkopen.

De kleintjes gingen toen eerst verder met het maken van alle oranje kleding. Voor Teun knutselden ze een mooie oranje kroon en Thelma naaide nog snel een oranje rokje voor Tibby en een jurk voor haarzelf. Ook het kleedje moest even omgezoomd worden en toen was alles klaar om te gaan. Nou alleen de donuts nog bakken!
Met wat eieren, boter, bloem en melk werd een romig beslagje gemaakt. Toby was zijn petten aan het zoeken, maar Tibby vond het leuk om te helpen. Flink roeren met de garde en dan het beslag in de vorm. 
Nadat de donuts in de oven waren geweest, konden de kleintjes beginnen met versieren. Van wat sinaasappelsap en poedersuiker had Thelma glazuur gemaakt en Tibby en Toby vonden het maar wat leuk om daar lekker mee te kliederen.
Na een uurtje flink doorwerken hadden ze een hele stapel klaar liggen om mee te nemen naar de vrijmarkt. Nu maar hopen dat Teun na het zware kluswerk niet stiekem alle donuts opeet ….
 
Koninginnedag!
Al heel vroeg werden Toby en Tibby wakker die ochtend. Eindelijk is het Koninginnedag! Ze vertrokken met z’n allen naar Amsterdam en spreidden hun kleedje uit. Tafeltje uitklappen, donuts mooi uitstallen, petten op het kleed en klaar waren ze. De verkoop kan beginnen!

Tibby gaat vandaag over de donuts: “Donuts, nu maar 1 euro, en ik heb ze helemaal zelf gebakken en versierd!” Natuurlijk komen hier al snel heel wat hongerige bezoekers op af.
Hmmm, wat ruiken ze lekker. “Tibby, niet stiekem zelf alle donuts opeten, hè?” zegt Thelma.
 
Toby heeft al twee petjes verkocht en heeft er nog  4 over. Voor maar €2,50 per stuk zullen ook die vast snel verkopen. Teun heeft beloofd dat Toby het verdiende geld zelf mag houden en hij is nu al aan het bedenken wat hij dan wil gaan kopen. Misschien wel iets bij een van de andere kraampjes. Of hij spaart nog even door voor de tractor die hij al een tijd graag wil hebben….
 Fijne Koninginne- en Kroningsdag allemaal!
 

4 opmerkingen:

* Made by Haakjuffie * zei

Wauw..... ik zit echt even, samen met mijn lieve hubbie, vol verbazing te kijken.. wat ben jij een artiest zeg!
Wat ontzettend mooi gemaakt! En dan dat verhaaltje, ik ben echt verliefd ♥♥♥

zonnekindpop zei

Wat heb je dat onzettend leuk gemaakt . Groetjes ut Ljouwert Hendrika

Severine zei

Wat leuk dit! Hier kan je een heel verhaaltje mee spelen!
Groetjes Severine

marmarel zei

Wat een geweldig verhaal, supermooi uitgewerkt met alle details!
Mooie dingen maak je met vilt. Op het moment doe ik er niets mee, maar ik heb nog wel heel veel vilt liggen. Toch wel leuk om weer eens wat mee te doen!