Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

vrijdag 20 januari 2012

Tarotkaart in vilt

Voor mijn ontwerpjes haal ik niet alleen inspiratie uit de natuur en de seizoenen, maar ook uit mythen en legenden. Ik ben opgegroeid met allerlei sprookjes en mythen uit diverse culturen. Lezen over goden en godinnen fascineert me nog steeds.
Een paar jaar terug kwam ik een tarotspel tegen en al snel kreeg ik hier een vergelijkbaar gevoel bij als de mythen en legenden die ik zo graag las. Ook bij de tarot spelen symbolen een grote rol. Ik gebruik de kaarten niet om toekomst te voorspellen, maar vind het wel erg leuk om de symboliek te doorgronden. Inmiddels heb ik aardig wat tarotdecks verzameld en het leek me leuk om de kaarten om te zetten in vilt. Zo ben ik begonnen aan de eerste (van de 78 kaarten dus ik ben wel even zoet): De Dwaas. Deze kaart staat voor een nieuw begin. De dwaas springt onbevreesd in het diepe. In zijn ene hand houdt hij een knapzak (symbool voor zijn verleden) en in zijn andere hand een witte roos (symbool voor onschuld). Het hondje houdt hem gezelschap.  

Mijn viltpersonage is geïnspireerd op het bekendste tarotdeck: de Rider Waite. Hij draagt een kleed van sprookjesvilt en heeft laarzen van bijenwas.

Een tijdje terug heb ik geschreven over de give away. Ben je benieuwd hoe het pakketje is geworden, kijk dan bij http://atelierbarbara.blogspot.com/ Ik vind ze super!

Fijn weekend!

4 opmerkingen:

vrouw Hommel zei

Wat een onzettend leuk idee om tarot kaarten om te zetten in vilt.
groet

Barbara zei

Hai Nanaya, wat een creativiteit! Prachtig, je tarotkaart in vilt! Knap dat je dit zo kunt omzetten. En leuk dat je een linkje naar mijn weblog plaatst! Ik vind Kaatje zelf ook heel lief geworden en ben helemaal weg van de kindertjes ... Lieve groetjes, Barbara

Betsy zei

Wat een geweldig idee om een tarotkaart als voorbeeld te gebruiken. Ziet er heel leuk uit!

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

deviltentol zei

wat een leuk popje snap hellemaal dat je van mite en legendes hou doe ik ook. Je heb de tarotkaart prachtig om gezet in een mooi popje.

Groetjes Gerda
www.deviltenol.blogspot.com